Krimi

Sandbergforsvarer: Utroværdigt hovedvidne

Politiets hovedvidne M har haft store fordele ved at forklare sig, og derfor kan hans forklaring ikke bruges til at dømme de tiltalte ved den store rockerretssag i Glostrup Ret.

Det var hovedpointen, da forsvarsadvokat for Brian Sandberg, Michael Juul Eriksen, tirsdag indledte sin procedure i sagen mod 16 medlemmer af Hells Angels og AK81, der tilsammen er tiltalt for seks drabsforsøg.

Brian Sandberg fra Hells Angels havde blikket stift rettet mod sin forsvarer, som var klar i mælet, da han skulle beskrive hovedvidnets forklaringer:

"Hans formål med at vidne er at få folk dømt, ikke at komme med neutrale og rigtige forklaringer," sagde Michael Juul Eriksen i Retten i Glostrup.

Skiftende forklaringer

Hovedvidnet M har selv fået 12 års fængsel for den kriminalitet, han begik i sin tid i Hells Angels. Han fik rabat for at vidne i den aktuelle sag, og det forhold havde Michael Juul Eriksen fokus på.

"Han begynder først at vidne, da han kan hjælpe sig selv. Og han gør det med et stort antal skiftende forklaringer," sagde forsvarsadvokaten.

Tidligere i sagen har anklager Charlotte Alsing Juul opfordret nævningetinget til at kende rockerne skyldige, fordi de - bortset fra en enkelt forklaring fra Brian Sandberg til sin egen forsvarer - ikke har villet forklare sig i retten.

Den opfordring fik tirsdag HA-spidsens forsvarer til at finde de helt store gloser frem:

"Det er en krænkelse af menneskerettighederne at bruge det mod min klient, at han ikke vil sige noget. Al praksis viser, at manglende forklaringer ikke må lægges til grund," sagde Michael Juul Eriksen.

De kommende retsdage skal de øvrige forsvarere komme med deres afsluttende bemærkninger, før der sandsynligvis tages stilling til skyldsspørgsmålet 13. september.