Krimi

Forsvarere angriber hovedvidne i rockersag

Politiets hovedvidne er fuld af løgn, og rockerne risikerer at blive dømt alene på grund af Hells Angels' voldelige forhistorie.

Det var blandt de bærende pointer, da forsvarerne tirsdag tog hul på deres afsluttende bemærkninger i sagen mod 16 rockere fra HA og AK81, der tilsammen er tiltalt for seks drabsforsøg i bandekonflikten. Én af HA-rockerne - kaldet Mujaf - sad i retten højrød i hovedet og med ordet "Incognito" tatoveret hen over halsen, da hans forsvarer Merethe Stagetorn som den første tog ordet.

"Rockerbrødre"

Hun langede ud efter sagens hovedvidne M, der har vidnet mod sine tidligere "rockerbrødre".

"Der er ikke ét objektivt bevis mod min klient. Det eneste, der knytter ham til sagen, er hovedvidnets udsagn, og ham mener jeg ikke, at man skal stole på," sagde Stagetorn.

Samtidig advarede hun nævningene mod at lade "Mujafs" rockerliv komme ham til skade.

"Bare fordi han er HA'er"

"Nogle tænker måske, at hvis han ikke har gjort det ene, så har han sikkert gjort det andet. Men han skal jo ikke dømmes, bare fordi han er HA'er," sagde advokaten.

Også advokat Finn W. Petersen var bekymret for, om nævningene havde forudfattede meninger om rockere.

"Det er ikke nok, hvis man sidder og føler, at de bør dømmes, fordi de er fra HA eller AK81. Det kræver konkrete beviser, og det mener jeg ikke, der er i denne sag," sagde han på vegne af sin klient DO, der er prospect i Hells Angels.

Grimme gloser

Finn W. Petersen fandt desuden en flok grimme gloser frem til at beskrive hovedvidnet.

"Han har simpelthen siddet i retten og løjet os alle sammen lige op i ansigtet," sagde advokaten og fortsatte:

"Han var tydeligt opsat på at svine de tiltalte til. For eksempel da han uden anledning kaldte Brian Sandberg en kujon og sagde, at Dennis Brodthagen har pakistanske aner, som i vidnets verden nok er negativt.

Sagen fortsætter nu med de øvrige forsvareres procedurer, før der ventes dom i løbet af september.