Krimi

Politiet jagter person bag hærværk

Politiet i Kalundborg har fået de første henvendelser fra vidner, der mener at vide noget om det omfattende hærværk mod kommunens biler.

"Vi har fået noget at arbejde med, men står ikke umiddelbart foran et gennem-brud," siger politikommissær Per Kragh.

Mandag morgen har flere personer ring-et med oplysninger, som måske kan hjæl-pe politiet med at identificere gerningsmanden.

Politiet kan dog endnu ikke sige noget om kvaliteten af oplysningerne.

35 af hjemmeplejens biler udsat for hærværk

Natten til søndag blev ikke færre end 35 af hjemmeplejens biler udsat for hærværk. Mange bildæk blev punkteret, og i 13 tilfælde er der blevet hældt syre ud over køretøjerne.

Bilerne var parkeret på tre forskellige p-pladser i Kalundborg samt på en adresse i oplandet, og hærværket påvirker kommunens ansatte.

"Personalet er først og fremmest frustreret over, at det endnu ikke er lykkedes at finde de her folk og få dem straffet," siger Henrik Hauschildt Juhl, der er social-, sundheds- og arbejdsmarkedsdirektør i Kalundborg Kommune.

"Det går jo nødvendigvis ud over servicen, selvom vores personale og ledere er dygtige og improviserer, så vi stadig kan levere den bedst mulige hjælp til borgerne, tilføjer han.

Efterlyser flere vidner

Trods fremskridt i sagen efterlyser politiet dog stadig flere vidner.

"Det er både folk, der har set noget eller folk, som har kendskab til personer, der har et motiv til at hævne sig på kommunen," siger politikommissær Per Kragh.