Krimi

Rocker åd bevismateriale før retssag

Før politiet kunne nå at gribe ind, lykkedes det en af de tiltalte i den store rockersag at æde en seddel, der ellers kunne have været brugt som bevis i sagen.

Det var i maj sidste år, at en af de AK81'er, der nu er tiltalt i den langstrakte sag, skulle føres fra Vestre Fængsel og ned i Københavns Byret, for at få sin varetægtsfængsling forlænget.

En af de betjente, der skulle køre rockeren ned i byretten, var torsdag i retten for at fortælle om episoden.

Han fortalte, at hans kollega visiterede den fængslede og i hans lomme fandt en lille sammenfoldet seddel.

"Hvis der kommer en sag, så skal vi aftale, hvad vi skal sige. Vi troede kun han skulle trues, ikke skydes", stod der på sedlen.

Slugte seddel på toilettet

Men netop som de to politifolk havde læst sedlen, flåede rockeren den til sig og proppede den i munden.

"Han vristede sig fri og løb hen ad gangen og ind i en toiletbås, før vi fik ham lagt ned. Han tyggede og lave synkebevægelser," fortalte betjenten i retten.

Da det lykkedes at få resterne af sedlen ud af munden på den gumlende rocker, var der kun en ubrugelig våd rest tilbage.

Et af de forhold, som han er tiltalt for, er skyderiet i en kiosk i Skelbækgade, hvor ekspedienten blev livsfarligt kvæstet af flere skud.

Politiets hovedvidne i sagen, et tidligere medlem af AK81, er allerede dømt for at være den, der trykkede på aftrækkeren.

Men fem af de i alt 16 rockere, der er tiltalt i sagen, er anklaget for at være blandet ind i skyderiet i Skelbækgade.