Krimi

Kvinde påkørte betjent under demo

Politiet har anholdt en kvinde for at påkøre en betjent på motorcykel ved lørdagens demonstration i Greve mod en bebudet nynazistisk koncert.

"Kvinden er anholdt, og betjenten er heldigvis uskadt," siger politiinspek-tør Jens Børsting ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Anholdelsen fik sindene i kog hos både politiet og demonstranter. Tv2.dk har snakket med en kvindelig demonstrant, der var med hele vejen. Hun forklarer, at motorcykelbetjenten bremsede hårdt op foran demonstrationens bil. Herefter blev hun anholdt.

Flere blev bidt af hunde

Det fik demonstrationens andre deltagere til at blande sig, og så brød ragnarok ellers løs. Politiet dannede linje med hundene, og flere antifascister blev bidt.

"En blev sågar lagt i benlås, mens han blev bidt," fortæller vidnet, der understreger at demonstranterne var på vej hjem via Hundige Station.

To andre blev anholdt ved den efterfølgende tumult.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at det skulle ende med det, men generelt er det forløbet ganske stille og roligt," siger politiinspektør Jens Børsting.

30-40 satte gang i gaden

Der deltog omkring 250 antifascister i protestaktionen mod det nynazistiske domicil i Greve, og heriblandt var en gruppe på 30-40 maskerede og hætteklædte unge, der kastede med flasker, kanonslag og røgbomber mod politiet.

Samtidig råbte de taktfast slagord mod nynazisterne, og ifølge Ritzaus udsendte blev mindst to nynazister set blødende ved "naziborgen".

Ifølge Ritzaus udsendte måtte nynazisternes leder Esben Rohde Kristensen på et tidspunkt hjælpe med at eskortere to blødende meningsfæller ind i huset.