Krimi

Rekordmange hunde bliver aflivet

Aldrig før er så mange farlige og ulovlige hunde i Nordjylland blevet aflivet som netop nu på grund af overfald på andre dyr eller mennesker.

Antallet af tvangsaflivninger på poli-tiets foranledning er kort og godt eks-ploderet efter indførelsen af den ny hundelov i 2010, der skærpede kursen over for farlige hunde og deres ejere.

Politifuldmægtig Mette B. Haugen, Nordjyllands Politi i Aalborg, oplyser til NORDJYSKE Stiftstidende, at der i Nordjylland er aflivet mellem 10 og 15 hunde siden årsskiftet.

Desuden er der i løbet af de første knap syv måneder af i år givet mellem fem og 10 påbud til hundeejerne om, at de nu skal udstyre deres bidske kæledyr med en mundkurv.

Kun en aflivet i de foregående fem år

Med indførelsen af den ny hundelov er der således for alvor kommet fokus på angrebslystne hunde og forbudte racer.

De nordjyske sager om de farlige og ulovlige hunde havner alle på Mette B. Haugens bord.

Hun fortæller, at hun til sammenligning kun har haft en enkelt hundeaflivningssag i løbet af fem år forud for lovændringen.

"Tidligere var det lidt generelt sagt sådan, at en hund, der havde bidt f.eks. en anden hund, "slap" med at få en mundkurv på. Lovændringen har betydet, at hunden nu risikerer aflivning," pointerer Mette B. Haugen.

Sagerne er rent geografisk spredt ud over hele regionen.