Krimi

Sigtes efter norsk terrorparagraf

Den 32-årige etniske nordmand, der er anholdt i forbindelse med bombespræng-ningen i Oslo og massakren på Utøya sigtes for begge forhold efter terror-paragraffen i den norske straffelov med en straframme på 21 års fængsel, oplyser norsk politi på et pressemøde.

Manden er i øjeblikket ved at blive afhørt af norsk politi.

Politiet har endnu ikke overblik over antallet af tilskadekomne og savnede efter bombesprængningen i Oslo og massakren på Utøya, men på nuværende tidspunkt er der 91 dræbte.

Manden, den 32-årige Anders Behring Breivik, har indtil videre ikke angivet noget motiv for sine handlinger.

Politiet ransagede hans lejlighed i aftes, og norsk TV 2 skriver, at han har forbindelser til et højreekstremis-tisk miljø i det sydøstlige Norge. Han har således været aktiv på flere islamfjendtlige internetsider.

Han blev pågrebet af politiets beredskabstropper, som efter bombeangrebet i Oslo klokken 15.26 gik i fuldt beredskab og rykkede ud, da der blev slået alarm om skyderi på Utøya. Fra Oslo til landsbyen Sundvollen ved Utøya er der cirka en halv times kørsel.