Krimi

32-årig mand anholdt for massakre

Politiet har anholdt den 32-årige nordmand Anders Behring Breivik for bomben og massakren på Utøya.

Anders Behring Breivik har ifølge nor-ske medier boet i Oslo hele sit liv. Den 32-årige har mindst to våbentillad-elser. Det drejer sig om et automat-våben og en pistol af typen glock.

Politiet ransagede hans lejlighed i aftes, og norsk TV 2 skriver, at han har forbindelser til et højreekstremis-tisk miljø i det sydøstlige Norge. Han har således været aktiv på flere islamfjendtlige internetsider.

Kan have haft adgang til kunstgødning

I et af sine indlæg skriver han, at politik i dag ikke handler om kapitalisme mod socialisme, men at kampen står mellem nationalisme og internationalisme. Han udtrykker klart støtte til den nationalistiske tankegang.

Han har også kommenteret svenske avisartikler, som han blandt andet kritiserer for at have svigtet ved ikke at være "tilstrækkelig" kritisk over for islam.

På Facebook oplyser den anholdte, at han er direktør for sit eget firma. I foråret 2009 drev han et firma, der beskæftigede sig med dyrkning af forskellige afgrøder. Et firma af den slags har nem adgang til store mængder kunstgødning, skriver VG.

Tidligere fredag var der spekulationer om, at den bombe, der eksploderede muligvis er hjemmelavet med kunstgødning som grundmateriale.

Hjemmet ransaget

Ifølge den norske avis Verdens Gang ransagede politiet i nat den lejlighed, hvor den anholdte formodede 32-årige gerningsmand har adresse.

Ifølge Verdens Gang ankom bevæbnede betjente omkring midnat til lejligheden i det vestlige Oslo. Pressefolk fik derefter bud på at træde tilbage, inden politiet afspærrede området.

Ifølge det Norske politi er der fundet sprængstof i den anholdte gerningsmands bil, da han blev anholdt på Utøya.

Manden sidder lige nu til afhøring hos politiet, der dog ikke er kommet nærmere et motiv for de grusomme handlinger.