Krimi

Træerne står endnu i Østerild

Tirsdag morgen blev stille i Østerild i Thy. Ingen skovarbejdere og intet politi mødte op i klitplantagen, og træfældningen er dermed udskudt.

Politiets stationsleder i Thisted, Ralf Hove Larsen, bekræfter, at der ikke er lagt op til, at Naturstyrelsen skal arbejde i plantagen tirsdag.

Både lørdag og mandag morgen måtte skovarbejdere opgive at fælde træer for at gøre plads til det planlagte nationale testcenter for kæmpevindmøller. En gruppe på 30-40 aktivister hindrede dem adgang.

"Vi havde mandag et møde med Naturstyrelsen, som har anmodet os om hjælp. Så vi er nu i en planlægningsfase, hvor vi tænker forskellige scenarier igennem," siger Ralf Hove Larsen.

Stationslederen kan ikke svare på, hvornår arbejdet går i gang, eller hvor mange betjente der skal udkommanderes for at holde protesterende aktivister væk fra skovarbejderne og deres maskiner.

Ifølge Tom Vilmer, talsmand for aktivisterne, skal ordensmagten dog ikke forvente fysisk ballade eller konfrontationer.

"Hvis politiet kommer, får de en kop kaffe. Vi har endnu ikke nogen klar linje til, om vi vil gå, hvis politiet beder os om det, eller om folk vil flyttes. Men ingen vil gøre decideret modstand mod betjentene, for det er ikke dem, vi har problemer med," siger Tom Vilmer.

Aktivisternes lejr bliver liggende, og de har stor opbakning fra lokale beboere, som kommer med både mad og tørre sokker, tilføjer Tom Vilmer.