Mand frarøvet armbånd på Roskilde

Skønt de fleste festivalgæster på årets Roskilde Festival er mødt op for at have det sjovt og høre musik under åben himmel, så er der enkle brodne kar mellem de mange glade mennesker.

Det oplevede en 22-årig mand fra Thi-sted i Thy onsdag aften, da han blev overfaldet af tre røvere. Overfaldet skete, da manden var på vej til den midlertidige togstation ved pladsen.

"Tre gerningsmand slog ham og tog hans festivalarmbånd og sko," fortællere talsmand Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ellers er det generelle billede fra årets festival, at alt forløber forholdsvis roligt og i god stemning.

"Det er jo glædeligt, at det forholder sig på den måde," siger Carsten Andersen.

Festivalen kan især glæde sig over, at der tilsyneladende er færre tyveknægte på spil end sidste år. Indtil nu har politiet modtaget 244 anmeldelser om tyveri. Sidste år på samme tid var antallet af anmeldelser oppe på 346.

I løbet af festivalen har politiet anholdt flere, som mistænkes for at stå bag tyverierne. I det forløbne døgn er en 42-årig kineser og en 22-årig spanier blevet anholdt og sigtet for tyveri. Samme skæbne er overgået to mænd på 25 og 28 år fra Storkøbenhavn.

De danske mænd er blevet løsladt, mens politiets jurister overvejer, om udlændingene skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Det forløbne døgn på festivalen har også budt på anholdelse af tre rumænere. To kvinder er sigtet for ulovlig omgang med hittegods, da de blev taget i besiddelse med flere mobiltelefoner, som de hævdede at have fundet. Kvinderne er løsladt.

En rumænsk mand er desuden blevet anholdt. Det viser sig, at han har indrejseforbud i Danmark, og han vil derfor blive udvist hurtigst muligt.

Derudover har politiet i det seneste døgn anholdt en mand i forbindelse med en voldssag på festivalen.