Skudoffer vidner i rockersag

For første gang i den store rockersag mod toprockeren Brian Sandberg og 15 andre HA'ere og Ak81'ere har et af ofrene i sagen været i vidneskranken.

Det skete tirsdag i Retten i Glostrup, da en revisor med indvandrerbaggrund afgav forklaring om den dag i april 2009, hvor han blev ramt af fire skud.

Skyderiet fandt sted på hjørnet af Baggesensgade og Blågårdsgade på Nørrebro i København og er ét blandt en stribe drabsforsøg, som de 16 rockere er tiltalt for.

- Overhovedet ikke!

Det var vidnets svar på indtil flere af anklagerens spørgsmål. De handlede om, hvorvidt revisoren var en del af bandemiljøet på Blågårds Plads, om han havde noget udestående med nogen, og om han havde nogen idé om, hvem der ville ham til livs.

- Jeg var der for at aflevere en bil til min ekskone, og så bor mine forældre også i Baggesensgade, forklarede revisoren.

Skuddene blev affyret af en mand, der sad bag på en motorcykel i fart. Politiet har fastslået, at der blev affyret mindst 10 skud, og 4 af dem ramte revisoren. Han har stadig svært ved at bruge sin højre arm, fortalte han i retten.

Politiet fandt efter skyderiet en skudsikker vest i mandens bil. I retten forklarede han, at det ikke var hans egen, men at han godt nok ejede en skudsikker vest, som den dag lå derhjemme.

- Jeg boede jo i et kvarter, hvor der var risiko for at blive ramt, forklarede manden, som erkendte at kende en del folk fra bandemiljøet, blandt andet fra skoletiden på Nørrebro.

- De er ikke mine venner, men vi kender hinanden fra skolen, og så hilser man jo, når man mødes, lød det fra revisoren, der blandt andet har undervist i virksomhedsøkonomi på handelsgymnasiet Niels Brock i København.

Manden indrømmede desuden, at han havde overtaget en forretning på Sankt Hans Torv på Nørrebro fra en person, der formentlig er medlem af en bande.

Der ventes dom i sagen en gang i efteråret.

/ritzau/