Krimi

Øksemand skyldig i terrorangreb

Den somaliske øksemand Muhudiin Mohamed Geele er kendt skyldig i terroranslag mod Muhammedtegner Kurt Westergaard. Det afgjorde Vestre Landsret i dag. Dermed lægger landsretten sig op ad byrettens kendelse i sagen.

Strafudmålingen kommer først i morgen. I byretten blev han idømt ni års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt.

Øksemanden har både i by- og landsret nægtet skyld i terror. Han forklarede, at han blot ville skræmme tegneren.

Geele er somalisk statsborger, og derfor bliver han smidt ud af Danmark når hans fængselsstraf er afsonet. Geele er overbevist om, at han bliver slået ihjel, når han ankommer til Somalia som en dømt terrorist.

Brød ind med økse

Den 29-­årige somalier brød bevæbnet med en økse og en stor kniv ind i tegnerens rækkehus i Viby nytårsdag for et år siden. Kurt Westergaard reddede sit liv ved at søge tilflugt i sit sikringsrum og tilkalde politiet.

Øksemanden brugte over 20 øksehug til at trænge ind i Kurt Westergaards hjem, og han huggede derefter flere end 20 gange med øksen mod den stålarmerede dør til sikringsrummet, hvorfra tegneren skrækslagen alarmerede politiet.

Tilfreds Westergaard vil forstå

Kurt Westergaard er godt tilfreds med landsrettens afgørelse i dag:

"For mig er det tilfredsstillende, at han er blevet dømt skyldig efter terrorparagrafferne. Men ellers vil jeg sige, at jeg har nået en alder, hvor man ikke er så hævngerrig. Jeg vil hellere prøve at forstå, hvorfor nogle ting sker."