Krimi

Sandberg: Min bil er altså sort

Toprockeren Brian Sandberg brød tavsheden i dag i den store rockersag i Retten i Glostrup, hvor han udlagde kronvidnet som dybt utroværdig, blandt andet ved at så tvivl ved hans hukommelse.

"Anklageren har givet MFP frit spil. Han har også sagt, at min Range Rover er mørkegrøn. Den er sort, og det ved politiet," sagde Brian Sandberg i retten, og tilføjede, at kronvidnet tilsyneladende fastholder begivenheder, selvom de ikke har fundet sted.

Med hensyn til Range Roverens farve har kronvidnet ellers understreget, at han ikke er farveblind og som uddannet autolakerer ved, hvilken farve en bil har.

Kun forsvareren måtte spørge

Toprockeren ville kun udspørges af sin egen forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen. Brian Sandberg sagde, at han ikke, som kronvidnet siger, var til stede ved et kort møde ved Emdrup Sø. Det møde, hvor kronvidnet siger, han blev beordret til at skyde en mand i Stations Kiosken.

Brian Sandberg gav et meget negativt billede af det 26-årige kronvidne. Han var utilregnelig og havde forbud både mod alkohol og kokain, fordi han ellers gik helt amok.

"Han var påvirket, altid", sagde Brian Sandberg.

"En joint i munden"

16 medlemmer af Hells Angels og støttegruppen AK81 er tiltalt for blandt andet flere tilfælde af drabsforsøg. De vil ikke sige noget i retten, men Brian Sandberg havde set tv og aviser og fandt, at hans navn blev sat for meget i forbindelse med drabsforsøgene.

"Kronvidnet er den type, der altid havde en joint i munden, når jeg så ham," sagde Brian Sandberg.

Kronvidnet MFP er selv idømt 12 års fængsel for drabsforsøg mod en dansker i Stations Kiosken i Skelbækgade nær Hovedbanegården i København.

Siden har kronvidnet åbnet for sluserne og fortalt politiet detaljeret om det brutale og kriminelle rockermiljø blandt andet i rockerborgen på Svanevej på Ydre Nørrebro.

Kronvidnet har sat Brian Sandbergs navn på to drabsforsøg blandt andet i Skelbækgade. Dertil et drabsforsøg i Rantzausgade på Nørrrebro. Et drabsforsøg, som Brian Sandberg skulle have beordret unge HA-medlemmer til at gennemføre, efter at selv havde været udsat for en biljagt og skud fra indvandregrupper en sen aften.