Krimi

Sandberg: Hovedvidne røg meget hash

Efter tolv dage med afhøringer af hovedvidnet M i Retten i Glostrup, er det nu HA-rockeren Brian Sandbergs tur til at sidde i vidneskranken.

Toprockeren er sammen med 15 andre medlemmer af Hells Angels og støttegruppen AK81 tiltalt for at stå bag en stribe drabsforsøg og voldelige overfald i 2009.

Igennem hele afhøringen forsøgte Sandberg at skyde hovedvidnet M's beskyldninger til jorden. Sandberg afviste, at han skulle have beordret to mordforsøg i henholdsvis Skelbækgade og Rantzausgade i København i 2009, samt et overfald på to indvandrere foran Brorsons Kirke på Vesterbro samme år.

"Urimelige beskyldninger"

"Det er mit navn, der har trukket overskrifterne i medierne. Derfor føler jeg, at jeg skal kommentere på de urimelig beskyldninger mod mig."

"Efter min mening har hovedvidnet givet anklagemyndigheden og politiet et søm og en hammer, og så har de selv bygget sig et hus ud af det," sagde den 45-årige rocker.

Både tilhørerne og pressen fik torsdag lov til at sidde med i retslokalet, hvor man kunne overvære den tatoverede HA-boss svare på spørgsmål fra sin forsvarer.

Under afhøringerne af hovedvidnet har de tiltalte, pårørende og medierne lyttet med på et højttaleranlæg fra forskellige lokaler i retsbygningen.

Drive by-skyderi

M har blandt andet tidligere forklaret, at Sandberg i oktober 2009 gav ham ordre til at tage til Rantzausgade i Sandbergs egen Range Rover og foretage et "drive by"-skyderi. Men den forklaring havde HA-bossen ikke meget til overs for.

"Så kunne jeg lige så godt bare have kørt ind på politigården og bedt om en celle. Det var jo min egen bil," sagde Sandberg.

Toprockeren og hans advokat prøvede også at pille ved hovedvidnes troværdighed ved at påpege M's narkomisbrug i 2009.

"Han var en type, der altid sad med en joint i munden, når jeg så ham," sagde Sandberg.