Krimi

Amagermanden fylder tre flyttekasser

Den spektakulære sag mod den såkaldte Amagermand, 45-årige MH, skrider langsomt men sikkert frem.

Anklageren i sagen, vicestatsadvokat Anne Birgitte Stürup, har i dag modtaget sagens akter, og de fylder godt op på kontoret.

"Jeg har fået sagen fra Københavns Politi i dag, og den fylder tre flyttekasser," fortæller hun til tv2.dk.

"Derfor kan jeg endnu ikke sige, hvornår anklageskriftet er klar. Alle dokumenter skal jo ses igennem," siger hun.

Sigtet for to drab og seks voldtægter

Om der kommer nogen overraskelser i anklageskriftet er svært at sige, men indtil videre er det almindeligt kendt, at Amagermanden er sigtet for to drab og seks voldtægter.

Sagen startede i september sidste år, da en 17-årig pige blev voldtaget af en mand, der brugte kondom.

Kondomet blev fundet og dna-spor fra gummiet førte i sidste ende politiet frem til en 45-årig mand fra Valby, der har boet det meste af sit liv på Amager.

Koblede manden til ældre forbrydelser

Med dna-sporet fra kondom-voldtægten lykkedes det kriminalteknikerne at koble gerningsmanden til en stribe alvorlige forbrydelser fra fortiden.

I første omgang gjaldt det et groft sexovergreb fra 2005, hvor en 24-årig kvinde blev misbrugt på Amagerkollegiet.

En uopklaret drabssag blev også koblet til den 45-årige, der måtte se sig sigtet for at have kværket en kvinde i Fasanskoven på Kalvebod Fælled i 1990.

Gravede videre efter anholdelse

Efter anholdelsen af manden gravede politiet videre i arkiverne og sigtede også manden for et andet drab, hvor en kvinde i 1987 blev stranguleret i sit hjem i Valby.

Og sidst men ikke mindst blev den 45-årige sigtet for en firedobbelt voldtægt af tre piger og en kvinde i en villa i Sundbyvester på Amager.

Dem 45-årige mand sig skyldig i alle anklager, men har alligevel siddet varetægtsfængslet siden den 13. november sidste år.