Krimi

Efterforskning af Amagermand slut

Efter otte måneders efterforskning er Københavns Politi nu klar til at skibe sagen om den såkaldte Amagermand videre til juristerne, som skal rejse tiltale mod manden.

"Vi er færdige med den og har dermed ikke planer om at rejse yderligere sigtelser mod ham," siger politikommissær Steffen Th. Steffensen ved Københavns Politi.

Han understreger dog, at det fortsat er muligt at føje nye kapitler til den opsigtsvækkende sag, hvis der fremkommer nye oplysninger.

"Men den her sag skriver jo allerede kriminalhistorie. Vi har aldrig set noget lignende," siger Steffen Th. Steffensen.

Fældet af dna-spor på kondom

Sagen startede i september sidste år, da en 17-årig pige blev voldtaget af en mand, der brugte kondom.

Kondomet blev fundet og dna-spor fra gummiet førte i sidste ende politiet frem til en 45-årig mand fra Valby, der har boet det meste af sit liv på Amager.

Med dna-sporet fra kondom-voldtægten lykkedes det kriminalteknikerne at koble gerningsmanden til en stribe alvorlige forbrydelser fra fortiden.

I første omgang gjaldt det et groft sexovergreb fra 2005, hvor en 24-årig kvinde blev misbrugt på Amagerkollegiet.

En uopklaret drabssag blev også koblet til den 45-årige, der måtte se sig sigtet for at have kværket en kvinde i Fasanskoven på Kalvebod Fælled i 1990.

Nægter sig skyldig i alle anklagerne

Efter anholdelsen af manden gravede politiet videre i arkiverne og sigtede også manden for et andet drab, hvor en kvinde i 1987 blev stranguleret i sit hjem i Valby.

Og sidst men ikke mindst blev den 45-årige sigtet for en firedobbelt voldtægt af tre piger og en kvinde i en villa i Sundbyvester på Amager.

"Samlet er han sigtet for de to drab og seks voldtægter, så nu skal juristerne tage stilling til, hvad han skal tiltales for," siger Steffen Th. Steffensen.

Den 45-årige mand har siden midten af november siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel.

Han nægter sig skyldig i alle anklagerne.