Krimi

Risikerer livstid for drab på hund

En 53-årig amerikansk mand risikerer fængsel på livstid, efter han kastede sin kones chihuahua ind i væggen, så den døde.

Den 12. maj fik politiet i Gilroy, Californien, en anmeldelse om husspektakler hjemme hos Marcella Ruiz. Da politiet nåede frem til huset, fandt de den seks uger gamle hvalp Teddy død på gulvet.

Den mistænkte, Marcella Ruiz' mand, Byddy Wally Ruiz, var flygtet fra gerningsstedet. Han meldte dog sig selv til politiet nogle dage senere, skriver San Jose Mercury News.

Ifølge Marcella Ruiz var der opstået et skænderi mellem hende og hendes mand, efter han var kommet fuld hjem, og hun havde bedt ham om at gå. Til slut havde han pakket lidt tøj - og hunden - i en taske. Da han var på vej til at gå, bad Marcella Ruiz ham om at efterlade Teddy, som han selv havde givet hende i gave. Men i stedet for at aflevere hunden, kastede han tasken mod væggen så Teddy døde.

Da Californien har indført "Three Strikes"-loven riskerer Buddy Wally Ruiz nu fængsel på livstid. Buddy Wally Ruiz er tidligere blevet dømt til syv måneders fængsel i 1978 og ti år i 1999. Det skriver San Jose Mercury Post.