Krimi

Pædagog anholdt for fem drengemord

Det tyske politi har anholdt en formodet massemorder, der også er sigtet for det 16 år gamle drab på den otteårige tyske dreng Dennis Rostel i Danmark. Manden er derudover sigtet for fire andre drab på drenge i alderen otte til 12 år.

Der er tale om en 41-årig tysk pædagog, der blev anholdt i Hamborg. Han eneste relation til Danmark er, at han har været en hyppig feriegæst. Manden er sigtet for i alt fem drab og 40 tilfælde af seksuelle overgreb, fortæller vicepolitikommissær Jes Hvas til tv2.dk.

Bortført fra teltlejre

Alle ofrene blev bortført fra lejreskoler, teltlejre eller vandrehjem. Gerningsmanden var maskeret med en elefanthue.

"Gerningsmanden sexmisbrugte sågar små drenge i deres hjem, mens forældrene var hjemm," siger Jes Hvas.

Dennis Rostel, der kom fra Nordrhein-Westfalen i Tyskland forsvandt fra en teltlejr i Sydslesvig natten mellem den 23. og 24. juli i 1995. Den 8. august blev han af en turist fundet død - nedgravet i klitplantagen Hvidemose ved Vinderup.

Alle drab med tre års mellemrum

De fem drab manden sigtes for blev begået i 1992, 1995, 1998, 2001 og 2004. Altså med tre års mellemrum. Desuden har manden ifølge politiet fulgt samme fremgangsmåde for alle fem drab.

Manden blev allerede afhørt i 2007, men det kastede intet af sig dengang.