Krimi

Motorcyklister leger med døden på ét hjul

Videoer, hvor motorcyklister filmer sig selv, mens de kører på baghjul, findes der masser af på nettet. Men det er en ulovlig leg og ekstremt farligt.

Station 2

Se meget mere om sagen i Station 2 i aften klokken 20.50

I aften sætter TV 2-programmet Station 2 fokus på, hvor galt det kan gå, og hvordan det kan ramme uskyldige, når motorcyklister i høj fart laver tricks i trafikken.

Station 2 viser desuden lederen af færdselspolitiet i København, Mogens Knudsen, videoerne med motorcyklisterne:

"Det er jo ikke et spørgsmål om at overtræde færdselsloven. Det er spørgsmål om at tilsidesætte andre menneskers liv og helbred," siger han

Her har lille gruppe motorcyklister lagt videoer af sig selv ud på nettet, mens de laver tricks på offentlige veje:

I programmet fortæller en ung mand, hvorfor han synes, det er fedt at køre på baghjul. Her kan du se en video, hvor han bliver filmet af en kammerat:

Også i Sverige er det populært at køre på baghjul. Her går motorcyklisterne sammen i grupper og laver tricks:

Der ligger også en masse videoer, hvor den farlige leg går galt, på nettet. Nedenfor kan du se en række klip fra udlandet, hvor motorcyklisten styrter:

Hør Mikkel Caprani, der er landstræner og mangedoblet Danmarksmester i motocross, forklare, hvorfor det er farligt at køre på baghjul:

Det er ulovligt at køre på baghjul. Bare få meters kørsel på et hjul, giver en betinget frakendelse af kørekortet.

Se Station 2 i aften klokken 20.50. Her fortæller en ung mand blandt andet, hvorfor han synes det er fedt at køre på baghjul. Du kan også møde en kvinde, der er blevet ramt af en motorcyklist, der kørte hasarderet.