Krimi

Politikere angriber dom over bandeleder

Lokale politikere raser, efter at Østre Landsret valgte ikke at udvise fængselsdømt bandeleder fra Odense.

Lokale politikere fra Odense går nu til frontalangreb på en dom, Østre Landsret i går afsagde over bandelederen Fez Fez fra Vollsmose.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Fez Fez blev idømt seks års fængsel for omfattende hashhandel, trusler og dummebøder, men hensynet til hans kone og otte børn her i landet reddede ham fra at blive udvist.

Men dommen krænker retsfølelsen, mener blandt andre Mark Grossmann (K), byrådsmedlem i Odense, folketingskandidat og til daglig politibetjent i Vollsmose.

- Dommen sender et signal om, at familiefædre er fredet i forhold til udvisning, selv om de har levet højt på strå ved at begå dybt alvorlig kriminalitet, siger han til Fyens Stiftstidende.

Også Christian Frederiksen (S), der ud over at være medlem af byrådet har arbejdet med den kriminalitetsforebyggende indsats i Vollsmose i et par årtier, erklærer sig krænket. Han vil nu forsøge at få sagen rejst i Folketingets retsudvalg.

- Enhver må tage sin straf. Og så må vi som samfund hjælpe børnene og familien. Vi kan ikke have et samfund, hvor det at have børn er en undskyldning for at begå alvorlig kriminalitet, siger han til Fyens Stiftstidende.

Men ifølge en juridisk ekspert vil kriminelle familiefædre trods eventuelle lovstramninger altid nyde en vis beskyttelse fra udvisning.

- Der vil stadig være et hensyn til den nære familie. Det fastslår den Europæiske Menneskeretskonvention, siger lektor Peter Starup fra juridisk Institut på SDU.

I retten stemte tre voterende for at udvise Fez Fez, hvorimod tre stemte for at gøre udvisningen betinget. Ved stemmelighed er det det mest gunstige resultat for tiltalte, der gælder.

/ritzau/