Krimi

Tiltalt for at ville have pistol i retten

En af de to mænd, der tirsdag stod tiltalt for at befri en fængslet drabsmand, har ifølge politiet også forsøgt at tilrettelægge en spektakulær flugtaktion for sig selv ved at få en pistol smuglet ind i retten.

Det kom frem, da retssagen tirsdag gik i gang ved Retten i Glostrup.

De to mænd er tiltalt for i december sidste år at have befriet den nu 26-årige Danni Meisler, der tidligere er idømt 14 års fængsel for et skuddrab på en bodega i Brønshøj.

Den ene af de to tiltalte er Meislers lillebror.

Et nyt anklagepunkt

Meisler blev befriet, da han forlod sygehuset i Glostrup efter en undersøgelse for en dårlig hofte. To mænd med pistol truede fangevogterne til at lade ham gå, da han kom ud fra hospitalet.

Men anklageren kunne tirsdag offentliggøre endnu et anklagepunkt mod den ene af de to, en 18-årig mand, der er tidligere skolekammerat til Danni Meislers lillebror.

Ifølge politiet forsøgte han forud for et retsmøde om noget helt andet i februar at overtale en medtiltalt til at tage en pistol med, når de skulle møde op i Københavns Byret - ifølge politiet så han kunne true sig fri.

Tog ikke våben med

Planen mislykkedes dog, da den anden mistænkte åbenbart ikke tog våbnet med.

I retten fortalte den 18-årige, at det var rigtigt, at han havde skrevet et brev, der skulle smugles ud af Vestre Fængsel.

Men den medindsatte, der skulle smugle brevet ud, skrev det om og tilføjede "håber du er lige så langsom til at skaffe pengene, som du var til at skaffe den pistol, du skulle have haft med i retten i dag".

Sætningen om pistolen skrev den medindsatte for at hævne sig. Angiveligt fordi den 18-årige engang sladrede om, at han havde forsøgt at lede efter de penge fra hashhandlen, som rockerne og deres håndlangere skjuler i Jægersborggade

"Han bærer nag. Han er ikke rigtig rask," fortalte den 18-årige i retten.