Krimi

HA skubbede kronvidne i armene på politi

Det var rockerne selv, der skubbede politiets hovedvidne i armene på politiet. Det fortæller TV 2 NEWS' reporter Janni Petersen efter den første af 61 retsdage i den omfattende rocker-retssag, hvor 16 HA-rockere er tiltalt for en række drabsforsøg.

Politiet havde efter et drabsforsøg på Baggensensgade på Nørrebro den 22. april 2009 modtaget en lighter fra gerningsstedet med den 26-årige MFPs DNA på.

Den 25 årige mand, blev anholdt den 29. oktober 2009 i en storstilet razzia i Københavnsområdet sammen med 32 andre.

Politiet fandt efterfølgende ud af, at han havde fortalt sin kæreste om, hvad han havde begået af kriminalitet, og at han derfor var truet på livet.

"Han havde overtrådt reglerne internt i Hells Angels om, at man tier stille og ikke fortæller om Hells Angels udenfor miljøet," fortalte anklager Charlotte Alsing Juul under sin fremlæggelse.

Den 12. februar 2010 blev han informeret om det trusselsbillede, politiet mente, der var imod ham. Han ville ikke udtale sig. Men seks dage efter fortrød han.

Han fortalte om alt, hvad han havde været med til, og han angav sine tidligere rocker venner. Det førte til, at 13 af de nu 16 tiltalte rockere blev anholdt den 4. maj sidste år.

20.maj erkendte han sig skyldig i flere tilfælde af grov vold og fem drabsforsøg. 18. juni 2010 fik han 12 års ubetinget fængsel. Han ankede med påstand om formildelse. De stadfæstede dommen i februar 2011.

Retsmøderne i sagen mod ham er sket for lukkede døre og han er i dag en del af PETs vidnebeskyttelsesprogram.

Politiets "guldfugl" hovedvidnet i sagen er anklagerens bedste vidne. Han skal afgive forklaring over 10 dage i retten. Første gang den 24. maj. Politiet har under sagen registreret 320.000 telefonsamtaler på omkring 80 forskellige telefoner. En af dem er Brian Sandbergs mobiltelefon. Han er tiltalt for to drabsforsøg og vold af særlig farlig karakter samt våbenbesiddelse.