Krimi

16 rockere anklages for mordforsøg

En skov af betjente med automatvåben og skudsikre veste.

Det syn møder mandag morgen borgerne omkring retsbygningen i Glostrup vest for København, hvor den gigantiske straffesag mod Hells Angels-rockeren Brian Sandberg og 15 andre fra HA-miljøet begynder. De mange køben-havnske politifolk skal holde styr på rockerne, der over det næste halve år skal stå til regnskab for anklager om seks af bandekrigens drabsforsøg, et voldsomt kølleoverfald og et kælderrum fuld af våben samt ingredienserne til en fjernbetjent bombe.

Alle 16 fra Hells Angels og støttegruppen AK81 nægter sig skyldige og har ikke villet udtale sig til politiet.

Og ifølge Brian Sandbergs forsvarer, Michael Juul Eriksen, vil tavsheden fortsætte i retssalen.

"Sandberg selv vil gerne tale, men jeg har rådet ham til at vente, indtil hovedvidnet er afhørt i retten," siger Michael Juul Eriksen.

Hovedvidnet er den 25-årige MFP, der som tidligere AK81'er selv er dømt for en del af sagens drabsforsøg. Han har tilstået sin egen rolle og samtidig angivet de tidligere rockerkammerater.

En stor del af sagen er derfor bundet op på hans vidneudsagn.

"Men vi vil også i sagen præsentere tekniske beviser, som understøtter vidnets forklaring," siger en af sagens tre anklagere, statsadvokatassessor Charlotte Alsing Juul.

Hovedvidnet er allerede idømt 12 års fængsel i sagen, men til trods for straffen og de mange fjender, hans åbenmundethed har skaffet ham, så fortryder han ikke "at han har lagt kortene på bordet."

Hans vidneudsagn er planlagt til at strække sig over 10 dage af de samlet 61 dage, der er afsat til sagen.

Dommen over de 16 rockere forventes først i slutningen af september.