Krimi

100 rockere på plads ved rockersag

Alle er på plads i retten i Glostrup. 16 tiltalte, 16 forsvarsadvokater, tre anklagere, tre dommere og otte nævninge og to suppleanter. I retten kunne man høre høje klap på ryggen, da de 16 tiltalte blev ført ind og sagde hej til tilhørerne. Rockere, mødre og kærester. En enkel mor kysser sin søn, en 24-årig mand, der er tiltalt for at have stået for et våbenlager i et kælderrum i Gentofte med mange våben og en fjernstyret bombe.

Foran retten er godt 100 HA-rockere og AK81'ere samlet. De fleste fra Danmark med Hells Angels rygmærker på, ligesom flere udlændinge er også mødt op. De tiltalte blev kørt ind af bagvejen til retsbygningen i politibiler. Hver gang en ny ankom, blev der råbt til dem fra de fremmødte rockere.

En del politi er også mødt op. Københavns politi har afsat, hvad der svarer til 50.000 timer for at sørge for sikkerheden under sagen. Mest fokus er der på hovedvidnet i sagen, en 25-årig tidligere rocker, der har valgt at dele sin viden om rockerne med politiet. En viden, der den 4. maj sidste år førte til anholdelse af 13 af de i alt 16 tiltalte. Anklagernes hovedvidne har fået 12 års fængsel for fem drabsforsøg, og er beskyttet af navneforbud. Han skal afhøres over 10 dage, og møder op første gang den 24. maj.

Anklager i sagen Charlotte Alsing Juul sagde, inden hun gik ind i retten, at han er et vigtigt vidne, men at hun også har en lang række tekniske beviser, for eksempel telefonaflytninger, der vil knytte de tiltalte til de i alt seks drabsforsøg, som de samlet er tiltalte for.

Den mest markante af de tiltalte Brian Sandberg nægter sig skyldig og har ikke villet lade sig afhøre af politiet. Hans forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen mener, at anklageren har en meget tynd sag.

"Anklageren binder hele sagen op på hovedvidnet, men han har jo også en klar interesse i at samarbejde med politiet for at stå bedre i sin sag. Vi vil stille stort spørgsmålstegn til hans troværdighed, når han skal afgive forklaring," siger Michael Juul Eriksen.

Stort set alle de tiltalte er firskårne tætte mænd med karseklippet hår og tatoveringer på halsen. Fire af dem er fuldgyldige medlemmer af Hells Angels, fem er såkaldte hangarounds, syv af dem er medlemmer af AK81 - Hells Angels støtteklub, der står for Altid Klar, Hells Angels.