Krimi

Attentatoffer truer med selvmord

Det har haft enorme konsekvenser for Nina Haburg og hendes familie, at hendes eksmand - ifølge politiet - satte ild til familiens hus i Korsør, mens der sov fem personer derinde. Da Nina Haburg i sidste uge fandt ud af, at eksmanden maksimalt kan idømmes fire års fængsel brød hun sammen.

"Hun har siden truet med at tage livet af sig selv, så han ikke vil komme efter hendes familie, når han kommer på fri fod om et par år," siger Helle Kjærulff, der er mor til Nina Haburg.

Derfor blev datteren i går indlagt på psykiatrisk hospital i Slagelse.

"Jeg kunne ikke holde ud at høre hende snakke om selvmord mere, så jeg fik overtalt hende til at lade sig indlægge," siger Helle Kjærulf til tv2.dk.

Frygter eksmanden vil slå børnene ihjel

"Nina blev indlagt klokken 12.15 af en psykiatrisk læge. Hun ligger på akutafdelingen, så vi skal senere i dag til et møde, hvor vi skal finde ud af hendes videre skæbne. Det er nok mest sandsynligt, at hun bliver indlagt i Dianalund eller Holbæk," siger moderen.

Nina Haburg frygter, at hendes eksmand vil opsøge hende og hendes to børn og slå dem alle ihjel, når han kommer på fri fod igen. Hvis han bliver dømt kan han maksimalt få fire års fængsel. Og da han har siddet varetægtsfængslet siden den 25. maj, så har han allerede afsonet knap et års fængsel. Derfor vil han være på fri fod inden for et par år uanset hvad dommen lyder.

Alle i familien lider

Brandattentatet mod familien, der sov i huset i Korsør fandt sted den 23. maj klokken 05.30. Det har haft voldsomme konsekvenser for familien.

Nina Haburg har været sygemeldt siden brandattentatet. Hun var ellers i job som pædagogmedhjælper. Moderen Helle Kjærulf skal opereres i ryggen, efter hun måtte springe fire meter ned for at undgå flammerne. Nina Haburgs datter måtte i går hentes i skolen, da hun kastede op, da hun hørte hendes mor var indlagt.

Nina Haburgs to børn bliver nu passer af deres far, mens familien støtter op.

Tre mænd er tiltalt for brandattentatet: Den 33-årige ekskæreste samt to mænd på 39 og 26 år. Den sidstnævnte er udlænding og risikerer udvisning af Danmark, hvis han bliver dømt. Retssagen begynder den 26. maj i Næstved.