Krimi

Lene E. bekymret over danske sejler-gidsler

Udenrigsminister Lene Espersen (K) er dybt bekymret for den danske sejlerfamilie og deres to medhjælpere, der er taget som gidsler af pirater i Det Indiske Ocean.

"Jeg vil gerne udtrykke min store medfølelse med danskerne på skibet og med deres pårørende."

"Det er næsten ikke til at bære at tænke på, at der er børn involveret, og jeg kan kun tage skarpt afstand fra piraternes handling," siger ministeren i en pressemeddelelse.

Hun bekræfter, at der er tale om en dansk familie på fem personer, heraf er de tre børn i alderen 12-16 år samt deres to medsejlende danske medhjælpere. De syv var om bord, da lystyachten blev kapret den 24. februar.

"Det er naturligvis en meget vanskelig situation. Ikke mindst fordi der er børn involveret. Jeg appellerer derfor til, at mediernes repræsentanter er skånsomme over for de pårørende," siger Lene Espersen.

"Jeg håber, der vil være forståelse for, at der ikke i en sag af denne karakter vil kunne gives så mange oplysninger til offentligheden. Derfor vil vi heller ikke fra politisk side løbende kommentere på denne sag, da al erfaring viser, at det ikke gavner sagens løsning," lyder det fra Lene Espersen.

Det var et nødkald fra den danske lystyacht til Søværnets Operative Kommando, der straks fik de danske myndigheder til at undersøge, hvad der var sket med skibet og dets besætning.

"Myndighederne følger denne sag meget tæt, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at bistå danskerne på det kaprede skib og deres pårørende," siger Lene Espersen.