Krimi

Kun 19 min. om at undersøge lig

Da den 14-årige Pernille Oldenborg blev fundet død i hjemmet i Galten Sankt Hans aften 2006, var politiet kun 19 minutter på stedet, før liget blev kørt væk.

Det kan man læse i politiets rapporter og fra ambulancerapporten.

Og for tidligere kriminalinspektør Jørgen Moos tyder det på, at man slet ikke har overvejet muligheden om at der kunne ligge en forbrydelse bag.

"For mig at se så har man lige med det samme lagt sig fast på, at her er en ung pige, der har begået selvmord. Man overvejer overhovedet ikke, om det er en forbrydelse, som hun har været udsat for," siger Jørgen Moss til Station 2 i aften.

"Det går så lynhurtigt fra det øjeblik man kommer ind, til hun bliver kørt ud og er i ambulancen. Der går cirka 20 minutter. Jeg synes, det er katastrofalt," fortsætter han.

Politiet undersøgte desuden ikke for fingeraftryk i hjemmet, og det lagen, som man fandt Pernille Oldenborg hængende i, og som kunne indeholde eventuelle spor, er der øjensynligt ingen, der i dag ved, hvor er.

Østjyllands Politi besluttede 17. februar at genoptage sagen, fordi der var kommet nye oplysninger i sagen.

Få et overblik over de mange detaljer i Pernille Oldenborg-sagen i aften i Station 2 klokken 20.50.

Sagen kort:

Den 23. juni 2006 (Sankt Hans Aften) bliver 14-årige Pernille Oldenborg Lind fundet død i sit hjem i Galten ved Aarhus. Hun er hængt ind over trappen.

Sagen ligner et åbenlyst selvmord og det bliver bekræftet af obduktions-rapporten, der dog udføres af en uerfaren retsmediciner. Sagen bliver få dage efter henlagt som et selvmord

Familien nægter at acceptere konklusionen og kæmper for at få sagen genoptaget, men politiet afviser.

Familien udleverer pigens mobiltelefon og harddisk til B.T., der ved hjælp af norske IT-eksperter kan frembringe slette sms'er. Oplysningerne viser, at pigen har haft kontakt til tre mænd, som politiet ikke har afhørt.

Flere retsmedicinere kritiserer obduktionsrapporten. Hun kan ikke være død ved hængning, siger de samstemmende.