Krimi

Første gang dansk sejlbåd kapres

Det er første gang, at somaliske pirater har kapret en dansk lystyacht. Besætningen om bord er fire voksne og tre børn - alle danskere. Den nøjagtige position for kapringen, har Udenrigsministeriet ikke oplyst.

Private langturssejlere på vej jorden rundt lægger ofte turen forbi den paradisiske ø-gruppe Seychellerne i Det Indiske Ocean.

Det gjorde blandt andet de britiske sejlere Paul Chandler og hans kone Rachel, da de den 23. oktober 2009 blev overfaldet og taget som gidsler af somaliske pirater. De nåede at være gidsler hos piraterne i 388 dage, inden de blev løsladt i november 2010.

Flere danskere har i de senere år været holdt som gidsler af somaliske pirater.

I 2007 var det fem danske søfolk, der blev holdt som gidsler i 83 døgn om bord på det kaprede danske fragtskib Danica White.

I øjeblikket er et andet dansk fragtskib, Leopard, i piraternes kløer med to danske og fire filippinske søfolk om bord. Skibet blev kapret den 12. januar i år ud for Oman i Adenbugten.

Med kapringen af det danske lystyacht den 24. februar, er der nu i alt ni danskere blandt de mere end 700 gidsler, som kriminelle pirater i øjeblikket har taget som gidsler.