Krimi

Dansk sejlskib kapret af pirater

Et sejlskib er kapret i Det Indiske Ocean. Det er på vej til Somalia, oplyser Udenrigsministeriet. Om bord er tre børn og fire voksne - alle danskere.

Ifølge chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, Charlotte Slente, skete kapringen den 24. februar. Alle pårørende er underrettet.

"Søværnets Operative Kommando modtog et nødsignal fra det danske skib og påbegyndte straks en undersøgelse af, hvad der var sket med skibet og dets besætning."

To danske medhjælpere

"Beklageligvis er det blevet bekræftet, at skibet er kapret af pirater og at det nu ser ud til at have kurs mod Somalias kyst," siger Charlotte Stente til Ritzau.

Ud over forældrene til de tre børn er der to medhjælpere om bord. De er ligesom familien danske. Udenrigsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvor gamle børnene er.

"Det her er en meget vanskelig situation - også for de pårørende. Ikke mindste fordi der er børn involveret, og derfor anmoder vi de danske medier om at være skånsomme over for de pårørende," siger Charlotte Slente.

Ikke flere oplysninger

Af hensyn til sikkerheden for familien og de to medhjælpere ønsker Udenrigsministeriet ikke at give yderligere oplysninger.

"Det her er de oplysninger, vi kan give," siger Charlotte Slente.