Krimi

Dagen før kapring: "Vi er IKKE bordet af pirater"

Dagen før den vestsjællandske familie fra Kalundborg blev kapret ud for Afrikas Horn, opdaterede en af familiens sønner år familiens rejseblog:

"...har sendt en tusinde mails igen til de hersens personer, og vi er IKKE blevet bordet af pirater."

I blogindlægget fremstår dagen før kapringen til at have været uden de store begivenheder og uden fare på færde:

"Snork pyh zzzzzzzzZZZZZZzzzzz Der er ikke sket en disse ud over det normale, undtagen at vi holdt halvvejsfest. Vi lavede lektier, satte fiskegrejet, vagter, sove, laese og forfra igen. Lavede middagsmad og aftensmad. Så et skib kl 9 om aftenen på min vagt. Vinden aftog hen over morgenen, så vi rebede ud."

Blogindlægget fra den 23. februar er den sidste melding fra skibet inden kapringen den 24. februar.

Familien var imidlertid opmærksom på faren fra områdets pirater. Ikke mindst efter, at to amerikanske ægtepar om bord på en yacht blev dræbt af pirater den 22. februar.

Den 19. februar, fem dage før kapringen, skriver faderen om familiens forberedelser på rejsebloggen:

"Vi har opdateret vores forlisplan, lavet piratplan for hvem der goer hvad hvis vi bliver angrebet, og vi sender hver dag pos. og status til de vaebnede styrker UMKTO og forskellige kontaktpersoner som er saa venlige at foelge os, og endelig lavede vi mand over bord oevelser da vi havde taget ankeret. Og nu vil vi bare nyde togtet, for heldigvis har der, uanset de mange piratangreb på erhvervsfartoejer og generel stor frygt blandt sejlere, aldrig vaeret nogen angreb på sejlbaade som har fulgt den anbefalede rute."