Krimi

Jellingsten-maleren er en "forvirret ung mand"

Den 15-årige dreng, der er blevet anholdt for at spraymale "Gelwane" på Jellingstenen, bliver formentlig sigtet for særligt groft hærværk. Det mener advokat Henrik Stagetorn.

"Man går ind og vurderer, hvor stor omkostningen af den skade, man har forvoldt, er. Hvis den beløber sig op over 18-20.000 kroner, så bliver man sigtet for særligt groft hærværk," siger Henrik Stagetorn til tv2.dk.

"Det, vil jeg mene, er tilfældet er her. Det kommer til at kræve en del at rense stenen. Man kan jo ikke bare ringe til fjerngraffiti.dk og lade dem komme ud med en højtryksspuler og fjerne malingen på Jellingstenen," siger han videre.

30-40 dages fængsel

Han vurderer, at den 15-årige mand vil få mellem 30 og 40 dages fængsel. Muligvis en betinget fængselsstraf på grund af hans lave alder.

Hos Sydøstjyllands Politi vil politiinspektør Steen Edeling ikke give et bud på, hvilken straf den 15-årige får.

"Når det skal besluttes, om han skal sigtes for særligt groft hærværk vil man også gå ind og se på, om gerningsmanden er gået specifikt efter netop Jellingsstenen, fordi det er et klenodie. Men det er der ikke tale om i dette tilfælde. Der er blot tale om en forvirret, ung mand," siger politiinspektør Steen Edeling.