Krimi

Fange anholdt med skarpladt pistol

Det var ikke uden risiko, da civile betjente med maskinpistoler i midten af december stormede en lejlighed i Rødovre og anholdt drabsmanden Danni Meisler, der få dage før var flygtet fra fængslet.

Den 25-årige drabsmand havde nemlig en pistol med fem skarpe skud i magasinet på sig, da betjentene myldrede ind og lagde ham og tre af hans bekendte i håndjern.

Oplysningen om, at den flygtede drabsmand havde nået at bevæbne sig, fremgår af et nyt anklageskrift.

Afsoner 14 år for kynisk drab

Her kræves han idømt en ekstra straf oven i de 14 år, han afsoner for et kynisk skuddrab på Voldes Bodega i Brønshøj i 2006.

Her likviderede Meisler iskoldt en 29-årig tunesisk mand.

Flygtede på vej til lægeundersøgelse

Flugten i december skete, da drabsmanden i selskab med to fængselsbetjente var på vej til en lægeundersøgelse på Glostrup hospital. Ved hospitalet truede Meislers 17-årige bror og en anden mand ifølge politiet fængselsbetjentene med en pistol.

"I lader ham bare gå," sagde de ifølge anklageskriftet og skar fangen fri af et fikseringsbælte.

Sammen flygtede trioen i en VW Golf, efter også at have truet fængselsbetjentene til at lægge deres mobiltelefoner fra sig.

Flugten var Danni Meislers anden, siden han blev anholdt for skuddrabet. Første springtur varede fem måneder og sluttede først, da politiet traf ham på bagsædet af en bil på Rådvadsvej i Københavns Nordvestkvarter i august 2006.

Ved den lejlighed udviklede anholdelsen sig dramatisk, da betjentene endte med at skyde og dræbe bilens chauffør.

Ved anholdelsen i Rødovre i december kom ingen til skade.