Hooligan fem måneder i fængsel

En 23-årig Brøndby-tilhænger er i Københavns Byret idømt fem måneders fængsel for at have kastet en flaske og to romerlys under uroligheder i parken i september.

Det er den anden dom i kølvandet på urolighederne den 19. september, men den første, der ender med ubetinget fængselsstraf.

Yderligere 18 sager er ved at blive behandlet i retten, men er endnu ikke afgjort, oplyser anklager Søren Harbo. Desuden venter en række sager, som stadig mangler at blive efterforsket.

41 blev anholdt

På politiets videooptagelser ses børnefamilier på søndagstur løbe i sikkerhed for fodboldbøllerne på vej mod Parken og "fjenderne" fra FCK. Der blev kastet tilbage fra FCK-gruppen, men ingen af dem har kunnet identificeres.

Politi med stave og hunde forhindrede de to grupper i at støde sammen for alvor. I alt blev 41 anholdt før og under kampen. Inde i Parken skete der hærværk for 600.000 kroner i form af blandt andet 478 ødelagte sæder og raserede toiletter.

Derfor lægger politiet op til at registrere uromagerne i politiets hooliganregister. En registreret hooligan skal i to år holde sig minimum 500 meter fra stadion før, under og efter en kamp.

"Vi arbejder på at få mellem 20 og 25 fra kampen 19. september registreret," har sektionsleder John Lorentzen fra Københavns Politi tidligere sagt til Ritzau.