Krimi

Er røveren mand eller en kvinde?

Tirsdag d. 18. januar kl. 10.40 overraskede en ukendt person kunder og personale i Danske Bank, Bymidten 5 i Værløse.

Nu beder politiet om hjælp til at opklare forbrydelsen. Er røveren en mand eller en kvinde?

"Vi er meget i tvivl, om gerningsmanden er en kvinde. Særligt på grund af personens noget pæreformede figur og lave højde," siger politiassistent Peter Kamp fra Nordsjællands politi.

Med en 30-40 cm stor kniv i hånden lykkedes det røveren at få kunderne væk fra kassen. Her blev kassereren truet til at udlevere et beløb på under 100.000 kroner fra kassen. De mange penge blev lynhurtigt lagt ned i en medbragt Nettopose.

Sproget kan fælde røveren

Politiet har lyttet meget til lydoptagelserne fra banken, og de har en teori om, at røveren kan have indvandrerbaggrund.

Efter røveriet løb røveren ud af banken på Bymidten i Værløse, tværs over parkeringspladsen og ind mellem to beboelsesblokke og videre ned mod Toftebo 1-7. For enden af parkeringspladsen holdt en medgerningsmand og ventede i en lille femdørs mørk bil. De kørte væk sammen i sydlig retning.

Haltede på sit højre ben

Der er særligt én ting, politiet har lagt mærke til ved overvågningsbillederne - røveren haltede på sit højre ben.

"Der må være nogen, som kender en person i området omkring Værløse, der halter eller trækker lidt på sit højre ben. Det, kombineret med personens statur og sprogbrug håber vi naturligvis kan få en klokke til at ringe hos seerne. Alle oplysninger i sagen er velkomne," slutter Peter Kamp.

Politiet vil gerne høre fra personer, der har set gerningsmanden/kvinden før eller efter røveriet, samt personer, der har bemærket den lille grå/sorte 5 dørs personbil, der holdt på parkeringspladsen foran Toftebo 1-3, da røveriet blev begået - dvs. ca. kl. 10.40 den 18. januar.

Oplysninger kan gives til Nordsjællands Politi på tlf 49271448.