Krimi

Nye sigtelser mod Amagermanden måske på vej

Den nye sigtelse for firedobbelt voldtægt i 1995 er måske ikke den sidste sag mod den såkaldte Amagermanden.

Det oplyser politikommissær ved Københavns Politi Henning Kofoed.

"Vi efterforsker andre uopklarede sager. Det gør vi både ved hjælp af dna-analyse, men også ved hjælp af mere traditionelt efterforskning. Hvad efterforskningen og dna-analyserne ender med kan jeg af gode grund ikke udtale mig om," siger Henning Schou Kofoed til TV 2.

Det kom i dag frem, at Københavns Politi sigter den 45-årige mand for voldtægt mod to 14-årige tvillinger, 15-årig pige og en 23-årig kvinde på Ingolf Allé på Amager i oktober 1995.

Således er han nu sigtet for to drab og seks voldtægter. Desuden er sigtet for at have stjålet smykker for 65.000 kroner og et kreditkort, hvorfra han har hævet 10.000 kroner, fra villaen på Ingolf Allé.

Den 45-årige mand er i forvejen sigtet for to drab. Han mistænkes for at have kvalt den 73-årige Edith Louise Andrup i hendes hjem i Valby i 1987 og for at have kværket den 40-årige Lene Buchard Rasmussen på Amager Fælled i 1990.

Desuden er han sigtet for at have voldtaget en 24-årig kvinde i hendes lejlighed på Amagerkollegiet i 2005.

Det var en voldtægt den 25. september sidste år på en 17-årig pige i haveforeningen Stjernelund på Kongelundsvej på Amager, der bragte den 45-årige i politiets søgelys.

Uopklarede sager

Politiet har tidligere sagt at de vil genåbne efterforskningen af fire drabssager og en grov voldtægt, som politiet mene kan kobles til den 45-årige mand:

*I 1990 fik den 23-årigeprostituerede Hanne With skåret halsen over i en lejlighed i Fensmarksgade på Nørrebro.

*I sommeren 1990dør den 18-årige Stine Geisler, da hun bliver kvalt i en kælder i Teglgårdsstræde. Morderen har han mishandlet hende med en skarp genstand. Hun er bagbundet med en sort ledning, som også er snøret om hendes hals. Obduktionen af liget viste, at hun var død ved kvælning. Gerningsmanden har desuden ridset et tegn i Stines arm. Til sidst har han overhældt liget med bonevoks.

*To måneder senerebliver den 28-årige Anette Just Olesen stukket ned i sin opgang på Højdevej på Amager. Hun blev angrebet bagfra af en mand, der pressede en kniv mod hendes hals. Hun råbte op og kæmpede imod sin overfaldsmand. Men det lykkedes gerningsmanden at stikke Anette Just Olesen flere gange i brystet, inden han flygtede fra stedet.