12 hooligans sendes for en dommer

12 hooligans skal nu stå skoleret i Københavns Byret - og det skal ske hurtigt, så de ikke laver ballade ved næste kamp.

Københavns Politi har rejst tiltale mod de 12 personer efter urolighederne i forbindelse med superligafodboldkampen mellem FCK og Brøndby den 19. september 2010 i Parken.

Episoderne fandt sted på Østerbro inden kampens start hvor en gruppe Brøndby-fans kastede flasker og andre kasteskyts efter FCK-fans, og på tribunerne under selve kampen, hvor politibetjente blev slået og sparket, sæder blev brændt af og der skete omfattende hærværk.

Anklagemyndigheden vil bestræbe sig på at få de 12 sager samt en række andre, endnu ikke færdigefterforskede sager, afgjort inden den 20. marts, hvor der igen er kamp mellem FCK og Brøndby.

Sender signal

"Det sender et signal om, at vi slår ned på uroligheder, så kampen forhåbentligt kommer til at foregå roligere," forklarer politifuldmægtig Søren Harbo fra Københavns Politi til tv2.dk.

"Og hvis vi få en række personer dømt, så har de noget på straffeattesten. Hvis de så laver noget ved den kommende kamp, så kort tid efter dommen, vil det have betydning både for varetægtsfængsling og for en strafudmåling."

Politiet mener, at samtlige 12 personer bør få en fængselsstraf.

Anklagemyndigheden arbejder desuden på at få de fleste af de tiltalte optaget i hooliganregistret, så de får forbud mod at være til stede ved fodboldkampe i de kommende to år.