Fåreavler anmeldt fire år i træk

En fåreavler i Nordsjælland er for fjerde år i træk blevet meldt til politiet for dyremishandling og vanrøgt af sine får af Dyrenes Beskyttelse. Den seneste anmeldelse kom i sidste uge, hvor en kvinde i Frederikssund opdagede et får ligge med benene strittende op i luften på en mark. Det formidlede hun videre til Dyrenes Beskyttelse, som endnu engang meldte fåreejeren til politiet.

"Vi har også meldt ham i både 2008, 2009 og 2010. Det er tilsyneladende en skrupelløs person, der ikke forstår budskabet. Ellers ville det ikke poppe op år efter år. Det er meget bekymrende," siger dyreværnsinspektør Søren Kent Pedersen fra Dyrenes Beskyttelse.

Sagen har lange udsigtet

Men en sag om dyremishandling har lange udsigter til at komme for retten, hvis de kritiserede forhold ellers rettes op.

"Vi har ikke hjemmel til at gøre noget ved sådanne sager med det samme. Men hvis vi begynder at se et mønster, så skal enten Fødevarestyrelsen eller Det Veterinære Sundhedsråd med indover, og derudover skal både statsadvokaten og rigsadvokaten involveres. Altså skal det gå rettens gang, og det tager meget lang tid," siger politiadvokat Helle Just Christensen fra Nordsjællands Politi.

Ikke i dyrenes interesse

Men det er bestemt ikke i dyrenes interesse, at der går lang tid, før der sker noget i en dyreværns-sag, mener Arne Skjoldager, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening.- Men vi mener, at hvis man vil noget med det fra politisk side, så skal der afsættes ressourcer til det.

Det kan sammenlignes med den nye hundelov, hvor politiet også måtte gå ud at sige, at man ikke havde ressourcer til det. I bund og grund er vores system godt nok, men der er ikke nok ressourcer til at udføre arbejdet," siger han.