Kontrol af DR-kantine endte i vold

Det endte med en politianmeldelse for vold, da Fødevarestyrelsen for nylig aflagde uanmeldt kontrolbesøg i DR--byens kantine, skriver eb.dk. Da kon-trollørerne 18. januar dukkede op for at tjekke faciliteterne, forsøg-te personalet ifølge Fødevarekontrol-lens rapport at lÌgge "tilsynet hin-dringer i vejen ved voldelig adfÌrd".

"Vi har set os nødsaget til at foreta-ge en politianmeldelse for at reagere pü, at man igennem vold har forsøgt at forhindre os i at udføre vores opga-ve," siger Fødevarechef for Fødevare-region Øst, Bjørn Wirlander.

DR bekrĂŚfter hĂŚndelse i kantine

Da der er tale om en straffesag vil Fødevarechefen ikke uddybe detaljer som prÌcis, hvad der skete, da kontrollørerne dukkede op, hvad der udløste volden eller hvad den bestod af.

"Helt generelt kan jeg sige, at der jo i Fødevareloven er en bestemmelse, der siger, at det er strafbart at lÌgge hindringer i vejen for kontrollen," siger Bjørn Wirlander.

Hos DR bekrĂŚfter man ogsĂĽ historien.

"En medarbejder hos vores eksterne leverandør, som stür for kantinedriften, har i forbindelse med Fødevarestyrelsens besøg haft en kontrovers med den pügÌldende reprÌsentant. Det har resulteret i en sur smiley og en politianmeldelse," siger Henrik Schødts, som er chef for ejendomme og services i DR.

Uautoriseret opbevaring af ost

PrĂŚcis hvad der skete, eller hvad der lĂĽ til grund for hĂŚndelsen, vil han ikke komme nĂŚrmere ind pĂĽ.

Ud over politianmeldelsen indkasserede DR's kantine en sur smiley og en anmĂŚrkning for uautoriseret opbevaring af ost under forhold, som ikke var skadedyrssikrede.