Krimi

PET tjekker højreekstremist med kemikalier

Politiets Efterretningstjeneste er nu i gang med at efterforske en sag, hvor politiet har fundet store mængder kemikalier i en ejendom i Hørsholm.

"Jeg kan bekræfte, at PET er involveret i efterforskningen af den konkrete sag, som vedrører en person med tilknytning til det højreekstremistiske miljø i Danmark," skriver PET's chef Jakob Scharf til tv2.dk

Nordsjællands Politi fandt i eftermiddags flere dunke med ukendte kemikalier, da det ransagede en ejendom for at finde ulovlige våben.

Politiet oplyser, at en 43-årig mand, der er kendt som højreekstremist, er blevet anholdt i forbindelse med ransagningen.

"I forbindelse med ransagningen støder vi på nogle kemikalier, som vi ikke er uddannet i at håndtere", siger efterforskningleder Kenneth Støvhase fra Nordsjællands Politi, som fortæller at politiet derefter tilkaldte bomberyddere.

"På adressen er der ikke tilmeldt beboere, men der var en person på adressen. En mand som er tilknyttet det højreekstremistiske miljø. Og han blev anholdt."

Politiets Efterretningstjeneste overvåger løbende de ekstremistiske miljøer på både den politiske højre- og venstrefløj. Derfor behøver efterretningstjenestens indblanding i sagen ikke at have noget med terror at gøre.