Krimi

Politidirektør tilfreds med genmæle

Politidirektør Johan Reimann, Københavns Politi, vil være tilfreds med et genmæle fra DR. Et genmæle, hvor DR erkender, at de ikke har levet op til god presseskik med udsendelsen "En Klima-Krimi".

"Jeg har fuldstændig tillid til, at DR vil træffe en saglig afgørelse her," siger Johan Reimann.

Københavns Politi har klaget over, at DR har manipuleret med lyd og billeder i udsendelsen om klimatopmødet COP 15 i december 2009.

"Billeder og lydfil er ikke sammenhængende. Derudover er der byttet om på rækkefølgen af udtalelserne. De er simpelthen ikke i den samme rækkefølge, som de fremkom i originalt," siger han.

Den tredje ting er ifølge Johan Reimann, at udsendelsen er klippet sammen sådan, at der mangler et minut mellem udsagnene.

"Og et minut er relativt meget under urolige begivenheder, som der er dér. Jeg er personligt ikke i tvivl om, at der er blevet sagt en hel del ting der. Så man ikke kan kæde de to udsagn sammen.

De to udsagn er: "Så vil jeg fanden rende mig se den stav der, så den bliver rødglødende, når vi skal op og have fat i den bil. Fuld skrue igennem det lort" og "Der står presse mellem bilerne. De skal satme mig have samme tur".

Johan Reimann er forsigtig med at udtale sig om, hvad "samme tur" henfører til, fordi DR har ventet over et år med at offentliggøre udtalelserne.

"Men jeg i hvert fald så er sikker på det, at jeg ikke tror, at det relaterer sig til det, som DR påstår: Nemlig en ordre om at slå løs på journalister mellem bilerne med stave," siger politidirektøren.

Formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt, er meget tilfredse med politidirektørens opbakning til de københavnske betjente.

"Vi er glade for politidirektørens opbakning, og vi forventer, at DR tager kritikken til efterretning. Sker det ikke, må sagen videre til Pressenævnet," siger han.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar til klagen fra DR.