Krimi

Fængsel for at nærme sig stadion

Som den første fik en 20-årig mand tirsdag en fængselsstraf, fordi han ikke kunne blive væk fra en fodboldkamp.

Den unge mand er opført i hooliganregistret og må derfor ikke opholde sig nærmere end 500 meter fra steder, hvor der spilles fodbold, hvad enten det er landsholdet, superligaen eller Uefa-klubhold.

"Det er dyrt at være sportsglad," som en af hans kammerater lakonisk bemærkede, da dommeren havde oplæst dommen på de 10 dages fængsel.

Noteret i register i april 2009

Det var i april 2009, at den unge mand blev noteret i hooliganregistret. Forinden var han straffet med otte måneders fængsel for vold i forbindelse med en fodboldkamp.

Den 20-årige har allerede én gang overtrådt forbuddet mod at nærme sig fodboldkampe, og første gang kostede det en bøde på 5000 kroner. Derfor skulle straffen højere op denne gang.

"Nu er vi kommet dertil, hvor bødestraf ikke længere er nok," som anklager Søren Harbo sagde under sin procedure.

Nærmede sig Parken og Tårnby Stadion

Det var i september sidste år, at den unge mand to gange blev taget sammen med folk fra FCK's uofficielle fangruppering Copenhagen Casuals Youth Division, der er kendt for at deltage i de voldelige sammenstød.

Den ene gang var det i nærheden af kampen mellem FC København og Brøndby i Parken, hvor der var omfattende uroligheder. Og få dage senere var det i nærheden af Tårnby Stadion, hvor Kastrup og Lyngby skulle mødes.

I maj sidste år oplyste Rigspolitiet, at der var 20 personer i hooliganregistret, mens politiet holdt vågent øje med yderligere 200 personer, der kandiderede til også at ryge i den sorte bog.