Løsladt i terrorsag nægter skyld

Politiets Efterretningstjeneste har intet at komme efter. Jeg er helt ren.

Det siger den 26-årige Abdullah Muhammed Salman til Ekstra Bladet. Han er sigtet for at give husly til tre terrormistænkte, som ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) bevæbnet med blandt andet en maskinpistol ville angribe Jyllands-Posten.

"Jeg anede ikke, at de ville lave ter-ror og tror stadig ikke på det. PET har tidligere taget fejl og måttet løs-lade folk, som har været fængslet læn-ge," siger Abdullah Muhammed Salman.

"Jeg udfordrer PET"

"Jeg kommer måske til afhøring igen, men det gør mig ikke noget. Min samvittighed er helt ren. Jeg udfordrer PET. De kan ikke finde noget som helst på min computer, telefon eller nogen som helst steder om, at jeg har villet planlægge terror," siger Abdullah Muhammed Salman, der blev anholdt i sagen, men senere løsladt.

Han er dog altså fortsat sigtet for at hjælpe med husly til de tre mænd, som torsdag blev varetægtsfængslet for at ville dræbe ansatte på Jyllands-Posten.

Terrorsagen - kort

De tre nu varetægtsfængslede mænd i den nye terrorsagen ville "dræbe et ukendt antal personer" under deres angreb på Jyllands-Posten, hævder PET i den sigtelse, som torsdag blev læst op i Retten i Glostrup.

Planen om et angreb er en overtrædelse af straffelovens terrorparagraf, fordi mændene med angrebet ville destabilisere eller ødelægge de "grundlæggende politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer" i Danmark.

Ud over straffelovens paragraf 114 sigtes de tre for at have overtrådt straffelovens våbenbestemmelse i to tilfælde:

* I den bil, som de tre var kommet kørende i fra Sverige, fandt politiet ved Mørkhøjvej i Herlev onsdag klokken 05.30 en maskinpistol, 36 skarpe 9 mm patroner og en lyddæmper.

* I lejligheden på Mørkhøjvej 82 fandt politiet onsdag formiddag en 9 mm pistol samt 36 patroner.

De tre blev anholdt klokken 10.44.

Torsdag blev de af Retten i Glostrup varetægtsfængslet i fire uger.

Om kontakten til de tre terrorsigtede, som kom i en lejet Toyota fra Sverige, fortæller Abdullah Muhammed Salman, at han skulle fremleje en lejlighed i Herlev til en svensk bekendt og hans hustru.

Tirsdag nat er de så endelig kommet gennem snemasserne til København, og Abdullah Muhammed Salman skal møde dem ved Tivoli.

"Jeg har mødt dem i moskeen"

"Pludselig stod der tre mænd i stedet for. Jeg har mødt dem i moskeen i Stockholm, men kender dem ikke ellers. Jeg følte ikke, at jeg kunne afvise dem og fulgte dem derfor ud til lejligheden i Herlev," siger han om sit kendskab til de tre mænd.

Han mener, at det ville være meget ugæstfri ikke at hjælpe dem med tag over hovedet.

De tre overnattende gæster blev onsdag anholdt i lejligheden i Herlev, hvor politiet fandt en maskinpistol med lyddæmper og 72 patroner samt en 9mm pistol med 36 patroner.