Krimi

Terrormistænkt er døv og blind

Den 26-årige irakiske mand, der sammen med fire andre blev anholdt i går mis-tænkt for at ville udføre terror mod Morgenavisen Jyllands-Posten i Køben-havn er ifølge B.T. døv på det ene øre og blind på det ene øje som følge af en kræftsygdom.

Den 26-årige mand har opholdstillad-else og bopæl i Danmark.

Han boede i en lejlighed i Hedelypar-ken i Greve, der i går aftes blev ransaget. Naboer til den 26-årige beskriver den mistænkes familie som ultra-religiøs.

I alt er fem personer blevet anholdt i forbindelse med sagen. Udover den 26-årige iraker med dansk opholdstilladelse, er der tale om en 44-årig tunesisk statsborger, en 29-årig svensk statsborger, født i Libanon, og en 30-årig svensk statsborger, hvis oprindelsesland indtil videre er ukendt.

37-årig svensker fængslet i Pakistan

Derudover har de svenske myndigheder i Stockholm anholdt en 37-årig svensk statsborger af tunesisk oprindelse i forstaden Järfälla.

Ifølge den svenske avis Dagens Nyheter har den 37-årige mand været fængslet i Pakistan i 10 dage i 2009, fordi han rejste ulovligt ind i landet.

Han sagde dengang til den svenske avis Aftonbladet, at han rejste rundt i Pakistan for at møde andre muslimer og for at sprede budskabet om islam.

"Var ikke ekstrem på nogen måde"

Ifølge en ven til den 37-årige kom den terrormistænkte i den shiamuslimske Imam-Ali moské i Jakobsberg:

"Han skilte sig ikke ud og var ikke ekstrem på nogen måde. Han var venlig og betænksom, og jeg er overrasket over, at han er mistænkt for terror," siger vennen til Dagens Nyheter.

På den 37-åriges profil på Facebook er der et billede, som forestiller en kriger med skjold og blodigt svær. Ifølge mandens venner har han ikke skilt sig ud som en ekstrem muslim.