Krimi

Svensk politi skyggede terrorbil

Det svenske sikkerhedspoliti Sapö vids-te præcis, hvor de tre JP-terrormis-tænkte fra Sverige befandt sig.

Sapö havde nemlig udstyret de mistænktes bil med en sender og kunne derfor følge de mistænktes tur til Danmark natten til i går. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

De tre udenlandske statsborgere, der har bopæl i Sverige, blev i går sammen med en 26-årig irakisk herboende mand anholdt for terrorplaner mod Morgenavisen Jyllands-Posten i København.

"Vi vidst at de planlagde et terrorangreb"

De mistænkte mænd var blevet overvåget døgnet rundt i de seneste måneder. Derfor vidste det svenske sikkerhedspoliti også, at der befandt sig våben i bilen, siger chefen for Sapö, Anders Danielsson:

"Vi har overvåget dem 24 timer i døgnet, syg dage om ugen. Vi vidste, at de planlagde et terrorangreb, men vi vidste ikke, hvor de ville slå til," siger han.

Fulgte efter mistænkte over Øresundsbroen

Det svenske politi fulgte således de tre mistænkte mænd over Øresundsbroen til lejligheden på Mørkhøjvej i Gladsaxe, hvor de tre mænd senere blev anholdt af det danske politi.

Udover de fire mænd er også en 37-årig mand blevet anholdt i Stockholm:

"Den fjerde person valgte at blive hjemme. Han blev anholdt i Stockholm af den nationale indsatsstyrke," fortæller chefen for Sapö.

Fandt maskingevær og strips

De tre personer, der kørte fra Sverige til Danmark natten til onsdag er: En 44-årig tunesisk statsborger, en 29-årig svensk statsborger, der er født i Libanon, og en 30-årig svensk statsborger, hvis oprindelsesland indtil videre er ukendt.

Da de tre mænd blev anholdt i Gladsaxe, fandt politiet ifølge Aftonbladet et maskingevær, ammunition, lyddæmpere og strips, som blandt andet politiet bruger som håndjern.