Krimi

De tre terrorsigtede ligner skoledrenge

De tre terrorsigtede ankom til Retten i Glostrup iført joggingtøj og skægstubbe. De nægter sig alle skyldige.

De tre mænd, som ifølge Politiets Efterretningstjeneste er kommet rejsende fra Sverige for at dræbe mennesker på Jyllands-Posten i København, nægter sig skyldige.

PET ønsker at varetægtsfængsle de tre sigtede for forsøg på terror og for våbenbesiddelse. Ifølge sigtelsen var de tre mænd i besiddelse af en maskinpistol med lyddæmper og 36 patroner samt en 9mm pistol med 36 patroner.

Torsdag formiddag kom de tre sigtede daskende ind i retten en halv time efter, at grundlovsforhøret egentlig skulle være gået i gang. Inden seancen kunne starte, havde de nemlig alle haft mulighed for at tale med deres forsvarsadvokater.

De var alle tre iført en slags joggingtøj.

Den yngste, en 29-årig svensk statsborger født i Libanon, bar en stor hvid polotrøje. Han ligner på mange måder blot en dreng og så en anelse skræmt ud, da han trådte ind i det propfulde retslokale, hvor omkring 40 pressefolk var mødt op.

Den anden sigtede, en 44-årig tunesisk statsborger, havde skægstubbe, og hans mørke hår var sat op i en knold i nakken.

Den tredje sigtede er 30 år og svensk statsborger. Hans baggrund er endnu ukendt. Han var iført en blå hættetrøje på og var kortklippet. Ligesom sin 44-årige medsigtede så han helt rolig ud.

Men på trods af deres afdæmpede udseende, var de tre sigtede under hele retsmødet mandsopdækket af fire betjente.

I retslokalet var der en engelsk og en svensk tolk, men ingen af de tre mænd ønskede at svare på spørgsmål i grundlovsforhøret.

Derfor blev det alene efterforskningen fra PET og det svenske sikkerhedspoliti SÄPO, som blev fremlagt ved retsmødet.

Offentligheden får ikke kendskab til politiets materiale mod de tre, da dommer Elisabeth Michelsen besluttede at lukke dørene. Årsagen er hensynet til den fortsatte efterforskning.

De tre anholdtes forsvarere protesterede i retsmødet mod dørlukning, men anklageren fra PET, Lykke Sørensen, fik sit ønske opfyldt.

De tre sigtede blev alle anholdt i Herlev onsdag formiddag klokken 10.44.

/ritzau/