Krimi

"Hidtil alvorligste terrorforsøg"

Justitsminister Lars Barfoed (K) kalder det "oprørende", at en gruppe personer med militant islamistisk baggrund angiveligt har haft konkrete planer om at begå et meget alvorligt terrorangreb i Danmark.

"Gruppens planer om at dræbe så mange som muligt er meget skræmmende og er nok det hidtil alvorligste forsøg på terror i Danmark," siger Lars Barfoed i en mail til Ritzau.

Her roser han samtidig Politiets Efterretningstjeneste for målrettet efterforskning og tæt samarbejde med de svenske myndigheder, der har de anholdte i at "gennemføre deres uhyrlige planer".

"Dagens anholdelser bekræfter, at der er personer, som har vilje til at begå terrorisme rettet mod Danmark og danske interesser. Det må vi desværre se i øjnene. Samtidig vil jeg gerne understrege, at myndighederne er ganske godt forberedt på at imødegå den alvorlige terrortrussel, som Danmark står over for i disse år," siger Lars Barfoed.

Han opfordrer samtidig danskerne til ikke at lade sig skræmme.

"På trods af terrortruslen og dagens anholdelser er det fortsat vigtigt at holde fast i, at risikoen for, at den enkelte dansker bliver ramt af et terrorangreb, er meget lille. Vi skal alle fortsætte vores dagligdag uden at lade frygten for terror styre vores gøren og laden," siger Lars Barfoed.