Krimi

Drabschef: Medgerningsmænd på fri fod

At den formodede sexmorder fra Amager, der sidder varetægtsfængslet for et drab og to voldtægter siden 12. november, er blevet sigtet for drabet på en 73-årig kvinde i Valby i 1987, er en brik i et kæmpestort efterforskningsarbejde.

"Det er en del af et større arbejde, og så må vi se, hvor det bærer hen. Der kan være medgerningsmænd på fri fod," siger Ove Dahl, drabschef ved Københavns Politi.

Den nu 45-årige arbejdede i 1987 som flyttemand. Han blev sammen med to kolleger indkaldt til afhøring, fordi de forud for drabet havde flyttet for Edith Louise Andrup. Men den 45-årige blev ikke dengang sigtet for drabet.

Artiklen fortsætter under playeren.

Mange havde haft deres gang i kvindens lejlighed, fordi hun havde annonceret, at hun ville sælge ud af sit bohave og flytte til en mindre lejlighed. Lejligheden i Valby var fyldt med fingeraftryk fra blandt andre flyttefolk. Også antikvitetshandlere blev afhørt af politiet, men ingen blev sigtet.

Politiet mener, at der var tale om et rovmord.

Gerningsmanden forsøgte dengang at camouflere drabet ved at tænde et stearinlys, mens gashanen stod åben. Men lyset gik ud, inden lejligheden eksploderede.

Det er tekniske spor og afhøringer af flere personer, der fører til, at politiet kan i dag kan rejse sigtelse mod den 45-årige.

Han nægter sig skyldig og vil ikke udtale sig.