Krimi

Forsøgte at voldtage mors veninde

En blot 18-årig mand fra Sudan er an-klaget for at have voldtaget en 14-årig pige. Og da han efterfølgende var indsat på en lukket ungdomsinstitu-tion, forsøgte han angiveligt at kvæle og voldtage sin mors 30-årige veninde.

Han nægter sig skyldig og påstår, at det var kvinderne, der lagde op til ham. Det forklarede han mandag i Københavns Byret.

Da den 30-årige kvinde den 24. februar i år besøgte den 18-årige på den lukkede ungdomsinstitution Sønderbro i København, gik noget helt galt.

Tog kvælertag på kvinde

Ifølge anklageskriftet tog drengen under besøget kvælertag på kvinden, indtil hun mistede bevidstheden, og forsøgte derefter at voldtage hende. Kvinden fik imidlertid sin bevidsthed igen og flåede løs i den 18-åriges kønsdele, så voldtægten blev afværget.

"Det var hende, der ville"

Drengens forklaring er tilsyneladende en helt anden.

"Det var hende, der ville. Pludselig rejste hun sig op og tog sit tøj af. Hun angreb mig nærmest og rørte ved min pik. Og for at stoppe hende tog jeg kvælertag på hende," forklarede han.

Da kvinden mistede bevidstheden, kom hun til at tisse i bukserne, og ifølge den 18-årige fik han tis på bukserne og ville derfor skifte bukser. Og det var derfor, hans skridt var blottet, da hun vågnede igen.

For at få kvinden til at slippe sit greb slog den 18-årige kvinden gentagne gange i ansigtet.

Anklager vil sende sudaner i forvaring

Anklageren mener, at den sudaneren er så farlig, at han skal idømmes forvaring på ubestemt tid. Det er en tidsubestemt fængselsstraf for særligt farlige kriminelle, som kun meget sjældent bruges mod så unge personer.

Sudaneren begik ifølge anklagen sidste år voldtægt mod en 14-årig pige i Holbæk. Men det nægter han altså også.

Den dengang 17-årige dreng blev anholdt og varetægtsfængslet på Sønderbro, hvor han sad den 24. februar, da han forsøgte at kvæle og voldtage morens 30-årige veninde.

Under retssagen kom det også frem, at sudaneren som kun 10-årig var mistænkt for at have forsøgt at voldtage en seks-årig pige.