Krimi

Anklager: 18-årig bør spærres inde

En 18-årig mand fra Sudan er anklaget for at have voldtaget en 14-årig pige og for at forsøge at kvæle og voldtage sin mors 30-årige veninde.

Sagen indledtes mandag ved Københavns Byret, hvor anklageren mener, at den 18-årige er så farlig, at han skal idømmes forvaring. Det er en tidsubestemt fængselsstraf for særligt farlige kriminelle, som kun meget sjældent bruges mod så unge personer. Som 10-årig var han mistænkt for at forsøge at voldtage en blot seksårig pige, ligesom han ofte befamlede mindreårige piger.

"Guds gave til kvinder"

Kvindelige lærere og elever var bange for ham.

"Jeg er guds gave til kvinder," skal han angiveligt ofte have sagt.

Da han fyldte 13 år, magtede hans mor ikke længere opgaven. Han blev sendt i familiepleje og er siden røget ind og ud af en række institutioner.

Mangler empati og er fokuseret på sex

Ifølge en mentalundersøgelse har han ingen empati med andre. Han er narcissistisk og sexfikseret, og man frygtede, at han en dag for alvor ville forgribe sig på nogen.

Den frygt blev ifølge anklageskriftet til virkelighed den 5. august 2009. Omkring klokken 22 havde han i sit hjem i Holbæk besøg af en dengang 14-årig pige, som han endte med at voldtage.

Efter voldtægten filmede han pigen med sin mobil, mens han tvang hende til at love ikke at sige noget til sine forældre.

"Jeg har ikke voldtaget dig, vel," sagde han på optagelsen.

"Nej," svarede hun tøvende.

"Og vi er enige om, at det var frivilligt?"

"Ja."

"Godt," sagde han tilfreds.

Ville dokumentere at han ikke havde gjort noget

Optagelsen skulle ifølge den 18-årige dokumentere, at han ikke havde gjort noget forkert.

Men den dengang 17-årige dreng blev anholdt og varetægtsfængslet for voldtægten. Og den 24. februar i år fik han så besøg af morens 30-årige veninde i den lukkede ungdomsinstitution Sønderbro i København.

Tog kvælertag indtil kvinde besvimede

Ifølge anklageskriftet tog drengen under besøget kvælertag på kvinden, indtil hun mistede bevidstheden, og forsøgte derefter at voldtage hende.

Kvinden fik imidlertid sin bevidsthed igen og flåede løs i den 18-åriges kønsdele, så voldtægten blev afværget.

Han nægter sig skyldig i alle anklager.

"Det var dem, der ville," forklarede han i retten.

Retssagen fortsætter i januar.