Meislers bror nu også bag tremmer

Han er lillebror til en af landets farligste forbrydere, og nu sidder han ligesom sin storebror i fængsel.

En dommer i Glostrup valgte i dag at varetægtsfængsle lillebroren til den drabsdømte Danni Meisler. Lillebroren er sigtet for at hjælpe Danni Meisler med at flygte fra fængslet.

Hans rolle i sagen er dog forholdsvis uklar, da hele sagen omkring flugten er foregået bag lukkede døre. Men ud over truslerne er lillebroren sigtet for vold eller trusler mod embedsmand og grov våbenbesiddelse.

Den 17-årige lillebror meldte sig selv til politiet fredag. Det skete, da han sammen med en advokat mødte op hos Københavns Vestegns Politi i Albertslund.

Truede fængselsbetjente

Politiet har været på jagt efter broren, siden Danni Meisler i løbet af ugen blev anholdt efter en springtur, der begyndte fredag i sidste uge.

Her stak Danni Meisler af, da han blev bragt til en ambulant røntgenundersøgelse på Glostrup Hospital. En gerningsmand truede de ledsagende fængselsbetjente til at lade Danni Meisler gå.

Danni Meisler var på fri fod frem til tirsdag, hvor han uden dramatik blev anholdt i en lejlighed i Rødovre.

Meisler er idømt 14 års fængsel for et drab på Voldes Bodega i Brønshøj. Det blev begået i februar 2006. Kort efter anholdelsen samme år lykkedes det Danni Meisler at flygte.

Dramatisk anholdelse

Han blev anholdt under stor dramatik på Rådvadsvej i Københavns Nordvestkvarter i august samme år. Her skød og dræbte politiet føreren af den bil, Danni Meisler befandt sig i.

I forbindelse med retssagen mod Danni Meisler kom det frem, at retspsykiaterne anbefalede en tidsubestemt forvaringsstraf til den nu 24-årige drabsmand.

Den straf kan kun komme på tale, når gerningsmanden på fri fod ifølge lægernes vurdering risikerer at begå alvorlig personfarlig kriminalitet igen.